joi, 5 martie 2009

Handball4Fun Brasov


Handball4Fun Brasov este un proiect la care ma gandesc de foarte mult timp si care a luat fiinta anul trecut, in decembrie, cu ajutorul unui prieten care intamplator a avut aceeasi idee.Astfel, ne-am hotarat sa o punem in practica si s-a nascut echipa de handball amatori mixta Handball4Fun Brasov.
De fapt aceasta a fost ideea de baza, de la care am pornit, sa facem o echipa de handball de amatori, sa facem ceva miscare si sa ne distram, de aici si numele echipei noastre.
Ulterior au inceput sa apara idei, foarte bune de altfel, pentru infiintarea unui campionat de handball amatori mixt.
Au inceput telefoanele la FRH si EHF sa ne interesam cum am putea sa ne inscriem echipa si cum am putea infiinta un campionat. Raspunsurile au venit imediat, iar noi am inceput sa visam frumos.
Ca sa ne inscriem echipa in FRH trebuie in primul rand sa infiintam un club sportiv, iar pentru a infiinta un campionat avem nevoie de cel putin 4 echipe, pe langa asta va trebui sa ne facem singuri un regulament foarte bine pus la punct, deoarece handbal mixt in Romania nu exista.
Cel mai mult ne-a placut raspunsul celor de la Federatia Europeana de Handball care ne sugerau sa concepem pe langa regulament un proiect pentru a obtine finantare din partea Uniunii Europene. Atunci au inceput sa ne sclipeasca ochii. Deja ne planificasem fiecare de ce parte din acel proiect se va ocupa, cum il structuram, cum o sa avem noi bani de chirie pentru sala, echipamente, deplasari si multe altele necesare desfasurarii in bune conditii a antrenamentelor sau meciurilor disputate pe teren propriu.
Eram perfect constienti la inceput de drum ca va trebui sa suportam pentru o perioada toate costurile din buzunarul propriu. Si asa a fost, asa este si in continuare, desi au trecut 3 luni de atunci si noi avem doar partea juridica din proiect gata.
Ma oftic pentru simplul fapt ca, la inceput eram foarte entuziasmati si hotarati si chiar increzatori in fortele proprii dar pe parcurs a mai palit entuziasmul. Ca in orice familie, deoarece eu consider ca suntem ca o familie, inevitabil apar discutii, certuri, nemultumiri. Au aparut si la noi si sper ca am reusit sa discutam si sa trecem peste toate neintelegerile. Eu sunt de parere ca suntem prieteni si avem maturitatea necesara sa discutam si sa rezolvam toate problemele si neintelegerile care vor mai aparea.
In tara, din cate stiu, la momentul acesta mai exista inca 4 echipe de acest fel la Cluj, Baraolt si Miercurea Ciuc si una in curs de infiintare la Bucuresti.
Deci una din condiite de baza pentru infiintarea campionatului am indeplinit-o.
Cu cei de la Baraolt am si disputat pana in prezent 2 meciuri.
Din pacate criza ne-a afectat si pe noi si la acest moment intampinam reale probleme in a ne achita factura la sala de antrenament, deci nici poveste sa continuam cu infiintarea asociatiei sportive sau achizitionarea de echipament.
Eu sper din tot sufletul sa reusim sa trecem cu bine peste aceasta perioada, sa reusim sa infiintam asociatia sportiva(care va fi o asociatie non profit cu scopul de a putea primi ceva sponsorizari) si sa ducem la bun sfarsit acest proiect, inceput, in primul rand din dragoste pentru acest sport minunat, handbalul.
Vreau sa le multumesc colegilor mei de echipa, care fac sacrificii mari, ca si mine, sa ducem mai departe ceea ce am inceput.
Deci ii multumesc, in primul rand, lui Cristi (daca nu era el poate ca nu materializam niciodata ideea), Mitzei, Inei, Mihaelei, Adrianei, lui Remus, Ovidiu, Bogdan, Florin, Cata si John.

2 comentarii:

  1. va tin pumnii sa o scoateti la capat!!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua,m'ar interesa sa ma aatur si eu echiepei de handbal.as dori sa stiu cum pot lua legatura cu cineva care se ocupa de echipa.va multumesc.ciprian iamandache 0723.489.137

    RăspundețiȘtergere